Wajer Yachts Amsterdam

Amsterdam Dagtrips

Ontdek de Nederlandse wateren vanuit Amsterdam

Sinds februari 2020 is de nieuwste service hub van Wajer in Amsterdam open. Wist je dat je vanuit de hub in Amsterdam prachtige trips kunt maken? Met jouw eigen Wajer of met één van de Wajers die bij ons in de haven ligt, is het maximaal genieten op de Nederlandse wateren. Op deze pagina geven wij je enkele mooie suggesties.

Door de corona maatregelen kan het zijn dat sommige lunchlocaties gesloten zijn.

Voor meer informatie neem contact op met onze Operations Manager Amsterdam: Lex Burghouwt | lex@wajer.nl | +316 15 64 43 82

Wajer Yachts Amsterdam Dagtrips

Dagtrips vanaf Amsterdam

 • Forteiland Pampus
 • Muiden
 • Loosdrecht
 • Marken
 • Monnickendam
 • Volendam
 • Hoorn
 • Enkhuizen
 • Urk
 • Den helder
 • Lemmer
 • Sneek
 • Rotterdam

Handige nummers

Onderstaand nog enkele handige nummers om bij de hand te houden:

Route bepaling

Voor het bepalen van de ideale vaarroutes adviseren wij het gebruik van de Navionics App. Per route kun je de vaarroute importeren in deze handige nautische navigatie app. Bij elke onderstaande locatie hebben wij een link geplaatst waarmee direct de route naar de locatie in de Navionics App wordt weergegeven.

Mocht je er niet uitkomen? Onze Operations Manager Amsterdam Lex Burghouwt legt het graag uit.

Download hier de Navionics App

Wajer Yachts Amsterdam - Pampus

Forteiland Pampus

Forteiland Pampus is een prachtige locatie met een rijk historisch verleden. Forteiland Pampus maakt deel uit van UNESCO-werelderfgoed De Stelling van Amsterdam en in het fort beleef je de historie van de stelling via een mooie wandelroute. In de zomer is er bijna ieder weekend een evenement. Breng een bezoek aan het oude fort en geniet van een kop koffie, lunch of borrel in Paviljoen 1874.

Route: Amsterdam Hub - Oranjesluizen - Pampus eiland, 10 min (excl. wachttijd sluis). Voeg deze vaarroute toe aan uw Navionics App

Lunch: In het Pampus Paviljoen 1874 kun je genieten van een kop koffie, lunch of een borrel.

Openingstijden: van april t/m oktober van 10:30 – 17:00. Op maandagen gesloten m.u.v. Pasen en Pinksteren.

Contact: +31(0)294 26 23 26 | www.pampus.nl

Waar kan ik mijn Wajer aanleggen?

Aan de zuidzijde van het eiland zijn twee steigers waar afgemeerd kan worden. Ergens anders aanleggen is niet toegestaan en gevaarlijk. De buitenzijde van de grote pier is gereserveerd voor grote charterschepen, de binnenzijde voor pleziervaart.

Wajer Yachts Muiden

Muiden

Deze historische en gezellige stad maakt indruk met haar schilderachtige straten, verschillende rijksmonumenten en het welbekende Muiderslot. Bovendien kent Muiden veel leuke winkels, gezellige cafés en restaurants.

Route 1: Amsterdam Hub - Oranjesluizen - Muiden, 15 min (excl. wachttijd sluis). Voeg deze vaarroute toe aan uw Navionics App

Route 2: Amsterdam Hub - de Vecht - Amsterdam-Rijnkanaal, 45 min (excl. wachttijd brug).

Lunch: Een erg aangename plek om te lunchen is op het terras aan de Groote Zeesluis (“Brasserie Herengracht” of “Graaf Floris V”). Hier kan je zomaar uren doorbrengen.

Contact haven: +31 (0) 6 13 39 83 88

Waar kan ik mijn Wajer aanleggen?

Bij jachthaven stichting Muiden kun je als passant aanleggen. De restaurants zijn op een steenworp afstand lopen. De haven is open van 1 april tot 1 november.

Loosdrecht

Voor watersportliefhebbers zijn de Loosdrechts Plassen ideaal. Je kunt hier genieten van het prachtige uitzicht over de weilanden en de legakkers, de statige landhuizen en de authentieke boerderijen, maar ook zeker van de gezelligheid. De Loosdrechtse Plassen zijn omvangrijk, dus het is goed mogelijk om hier met elke type Wajer te komen.

Route: Amsterdam Hub - Amsterdam-Rijnkanaal - Nigtevecht - Vreeland - Loenen a/d Vecht - Mijndense sluis - Loosdrecht, ca. 3h30min. Voeg deze vaarroute toe aan uw Navionics App

Lunch: Langs de Loosdrechtse Plassen zijn er genoeg leuke plekken om heen te gaan voor een goede lunch, zoals de “Marina Lounge”. Hier heb je een prachtig uitzicht over de plassen. Op zonnige dagen is het heerlijk vertoeven op het terras van het restaurant.

Waar kan ik mijn Wajer aanleggen?

Bij “Marine Lounge” kun je gemakkelijk je Wajer vóór het restaurent aanleggen.

Marken

In de 13e eeuw werd Marken tijdens een storm van het vasteland gescheiden. Er volgde een periode van eeuwenlange isolatie voor de inwoners, die leefden van de visserij. Marken werd pas in 1957 door een dijk met het vasteland verbonden en is sindsdien dus een schiereiland. Maar het dorp heeft zijn authentieke karakter behouden en de bewoners houden hun tradities in ere. Het is zeker de moeite waard om het eiland te ontdekken per Wajer.

Route: Amsterdam Hub - Oranjesluizen - Haven van Marken, 25 min (excl. wachttijd sluis). Voeg deze vaarroute toe aan uw Navionics App

Lunch: Om de sfeer van het eiland letterlijk te “proeven”, is het erg leuk om voor een lunch een bezoekje te brengen aan een van de restaurants in de haven.

Contact haven: +31 (0)6 11 22 67 67

Waar kan ik mijn Wajer aanleggen?

In de haven van het pittoreske Marken kun je gratis liggen in de kom aan de binnenzijde, tegenover het havenkantoor.

Monnickendam

Monnickendam is een erg gezellig stadje met een rijke historie. Er zijn bijvoorbeeld veel monumentale panden te vinden. En Monnickendam ligt vlakbij Volendam en Marken. Dus je zou ook een trip kunnen combineren.

Route: Amsterdam Hub - Oranjesluizen - Marina Monnickendam, 20 min (excl. wachttijd sluis). Voeg deze vaarroute toe aan uw Navionics App

Lunch: Er zijn hier verschillende restaurants met leuke terrassen aan het water.

Contact haven: +31(0)299 65 25 95

Waar kan ik mijn Wajer aanleggen?

Monnickendam beschikt over een mooie grote haven “Marina Monnickendam”. Hier zijn voldoende ligplaatsen.

Volendam

Volendam is het beroemdste vissersdorp van Nederland. Je kunt hier van alles doen zoals jezelf laten fotograferen in traditioneel Volendammer klederdracht. Ook zijn er verschillende musea waar je meer kunt leren over de rijke historie van Volendam. En je kunt er natuurlijk heerlijk vis eten!

Route: Amsterdam Hub - Oranjesluizen - Volendam, 30 min (excl. wachttijd sluis). Voeg deze vaarroute toe aan uw Navionics App

Lunch: Trek in gebakken kibbeling of een gerookte paling? Volendam is het bekendste vissersdorp van Nederland. Waar anders gaat je de uitdaging aan om een rauwe haring te proeven? Voor de mensen die hier geen liefhebber van zijn, niet getreurd: er zijn talloze restaurants op de bekende boulevard waar je kunt genieten van een lekkere lunch.

Contact haven: +31 (0) 299 320262

Waar kan ik mijn Wajer aanleggen?

In “Marina Volendam” kun je gemakkelijk je Wajer aanleggen om vervolgens een bezoekje te brengen aan Volendam.

Hoorn

Hoorn beleefde zijn gloriedagen in de 17e eeuw, toen het een van de belangrijkste centra voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie was. Net als Amsterdam en Enkhuizen werd Hoorn een zeer welvarende stad. Vandaag de dag herinneren tientallen monumenten en kerken je nog aan deze belangrijke historische periode. Ontdek het schitterende stadje aan het IJsselmeer en geniet van de historische locaties, de gezelligheid en de fraaie natuur in de omgeving.

Route: Amsterdam Hub - Oranjesluizen - Hoorn, 50 min (excl. wachttijd sluis). Voeg deze vaarroute toe aan uw Navionics App

Lunch: In de schitterende monumentale panden in het stadje aan het IJsselmeer zijn nu leuke winkels en lekkere restaurants te vinden, zoals het restaurant “De Hoofdtoren”.

Contact haven: +31(0)229215208

Waar kan ik mijn Wajer aanleggen?

In de jachthaven van Hoorn is het gemakkelijk aanleggen, om vervolgens een bezoek te kunnen brengen aan Hoorn.

Wajer Yachts Enkhuizen

Enkhuizen

Het pittoreske stadje Enkhuizen trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Er zijn hier veel historische gebouwen en monumenten, maar Enkhuizen staat ook bekend om de haven en de fantastische watersportfaciliteiten en natuurlijk het bekende Zuiderzee Museum.

Route: Amsterdam Hub - Oranjesluizen - Krabbersgatsluis - Enkhuizen, 1h10m (excl. wachttijd sluis). Voeg deze vaarroute toe aan uw Navionics App

Lunch: Er zijn verschillende leuke restaurants in Enkhuizen te vinden, maar helaas niet in de buurt van de haven. Wel is het mogelijk om de Enkhuizen binnen te varen om zo dieper in de stad te komen.

Contact haven: +31 (0)228 313 353 | www.compagnieshaven.nl

Waar kan ik mijn Wajer aanleggen?

Enkhuizen kent de Compagnieshaven, een uitgebreide jachthaven met veel faciliteiten.

Urk

Urk was in het verleden een eiland, maar nu is het een levendig en karakteristiek vissersdorp. Een pittoresk dorp waar nog steeds dat eilandgevoel kan worden beleefd. Met veel verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes en karakteristieke geveltekens met ankers en scheepjes.

Route: Amsterdam Hub - Oranjesluizen - Noordersluis - Urk, 1h30m (excl. wachttijd sluizen). Voeg deze vaarroute toe aan uw Navionics App

Lunch: bij de haven zijn verschillende visrestaurants waar echt verse (Urkse) vis gegeten kan worden. Zoals bij het restaurant “Bistro De Zeebodem”.

Contact haven: +31 (0)527 689970

Waar kan ik mijn Wajer aanleggen?

Gemeentehaven Urk. Het is hier gemakkelijk aan te leggen bij de oost-haven of bij de historische haven. Van 1 april tot 1 november is het havenkantoor van maandag t/m zaterdag geopend van 09.00-12.00 en 14.00-16.00 uur.

Den Helder

Den Helder ligt in het noordelijkste puntje van de provincie Noord-Holland. De stad heeft talloze maritieme bezienswaardigheden, van de lange stranden tot de marinebasis en het erg boeiende Marine-museum. Ook is het indrukwekkend om in de haven van Den Helder de marineschepen te zien liggen.

Lunch: Er zijn zeer leuke restaurants te vinden in Den Helder zoals restaurant “’t Veerhuis”.

Route 1: Amsterdam Hub - IJmuiden - Den Helder, 1h45 (excl. wachttijd sluizen) Voeg deze vaarroute toe aan uw Navionics App

Route 2: Amsterdam Hub - Oranjesluizen - Krabbersgatsluis - Voorhaven, Den oever - Den Helder, 2h10m (excl. wachttijd sluizen). Voeg deze vaarroute toe aan uw Navionics App

Contact haven: VHF-kanaal: 31 of telefonisch: +31 (0)6 5100 75 28 | +31 (0)223 65 26 45.

Waar kan ik mijn Wajer aanleggen?

KMJC haven Den Helder. Dit is dichtbij het restaurant ’t Veerhuis. Deze haven is dagelijks geopend van half april - eind oktober van 09:00 tot 21:00 uur.

Let op: Wegens verscherpte toegangscontrole bij de Koninklijke Marine, moet u zich bij het KMJC havenkantoor melden voordat u het terrein verlaat. Indien u dit niet doet is het mogelijk dat u de toegang tot het terrein wordt ontzegd en dat u dus niet naar uw schip kunt terugkeren.

Wajer Yachts Lemmer

Lemmer

Dit oude vissersdorp verdient met recht de naam “Poort van Friesland”. Lemmer heeft een sfeervol, maritiem centrum. Je kunt middenin het dorp met je Wajer afmeren. Wandel eens langs de originele winkeltjes, vaak gevestigd in historische panden. Of kom even bij op een van de gezellige terrassen in het centrum.

Route: Amsterdam Hub - Oranje sluizen - Krabbersgatsluis - Lemmer, 2h (excl. wachttijden sluizen). Voeg deze vaarroute toe aan uw Navionics App

Lunch: Er zijn hier talloze lekkere restaurants met een gezellig terras, waarvan het restaurant ‘”Brasserie No. 14” één van de favorieten is.

Waar kan ik mijn Wajer aanleggen?

Het is mogelijk om je Wajer voor het restaurant neer te leggen. Je kunt hier komen als je door de Lemstersluis gaat. Deze is open van 09:00 tot 19:00 uur.

Sneek

Qua grootte staat Sneek op de derde plaats in de provincie. Met de centrale ligging in het merengebied van Friesland, is het wel duidelijk dat Sneek een échte waterstad is. Sneek heeft zelfs in de 15e eeuw de titel van hoofdstad mogen dragen. Er is veel te doen rondom de watersport, maar ook voor cultuur, gezelligheid en leuke eettentjes ben je in Sneek aan het juiste adres.

Route: Amsterdam Hub - Oranjesluizen - Krabbersgatsluis - Lemstergeul - Sneek, 2h30m (excl. wachttijden sluizen). Voeg deze vaarroute toe aan uw Navionics App

Lunch: In Sneek zelf vind je veel restaurants en eettentjes, maar het is zeker zo leuk om over het bekende Sneekermeer te varen en daar een lekkere lunch te nuttigen.

Wajer Yachts Rotterdam

Rotterdam

De route van onze hub in Amsterdam naar Rotterdam is al heel indrukwekkend, maar varen door de havenstad Rotterdam is wel een heel bijzondere ervaring. Tijdens deze stadscruise zie je de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan je voorbijglijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven en dokken. Vaar ook eens langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn. Ook een mooie bezienswaardigheid.

Route 1: Amsterdam Hub - Oranjesluizen - Amsterdam-Rijnkanaal - Lekkanaal - Pr. Beatrixsluis - Lek - Nieuwe Maas - Rotterdam, 1h40m (excl. wachttijden sluizen en bruggen). Voeg deze vaarroute toe aan uw Navionics App

Lunch: In Rotterdam zijn veel mooie restaurants aan het water.

Contact haven: +31 (0)6 52 68 97 61

Waar kan ik mijn Wajer aanleggen?

Het is mogelijk om als passant aan te leggen bij jachthaven Admiraliteit. Met het bruisende centrum van Rotterdam op een steenworp afstand kun je genieten van alle horecagelegenheden terwijl jouw boot 24/7 onder camerabewaking staat.